éves beszámoló BLOG

Ez egy olyan elektronikus beszámoló kitöltő program, amely a beszámolót weblapként állítja elő. Az IRM által előírt PDF formátumot automatikusan létrehozza. Az itteni beszámolók adószám alapján kereshetők.

2008-10-19

Vállalati beszámoló saját honlapon

Az IKSZ segítségével elkészített beszámoló tetszőleges saját honlapon is elhelyezhető.

A lekérdező lap beágyazható (úgy, mint itt, a lap alján) egy tetszőleges weblapra, mellette magyarázó szövegként esetleg meg lehet adni, hogy milyen adószámot kell beírni. A hivatkozásban használt 12776830 a minta beszámoló cég adószáma. Nyomtatványainak típusa: Egyszerűsített Éves Beszámoló "A" változat, Kattintson a lap alján, zöld háttérben látható, szürke, "Beszámoló megtekintése" feliratú gombra. Ugyancsak "A" változatú, ellenben konszolidált (összevont) Éves Beszámoló példát lehet megjeleníteni az alma jelszóval védett 11033884 adószám beírásával. A jelszót akkor lehet beírni, ha a lenti táblázat "Nyilvános-e" rovata nemlegesre van állítva. A beszámolók ugyanezen a lapon fognak megjelenni, ugyanabban, a leírás alatt látható keretben, amelyikből az adószámos lekérdezést elindították.

A beszámoló saját honlapba integrálásához szükséges kódban a statisztikai szám első 8 számjegye az adószám, helyére bármi beírható. A magasság (height="600") és a szélesség (width="900") paraméter egyébként az adott honlap szerkezetéhez illeszkedő, tetszőleges értéket tartalmazhat.

<iframe marginwidth="0" marginheight="0" hspace="0" vspace="0" src="http://www.ebesz.xc.hu/ikszCeg.html?ADOSZAM=12776830" align="top" frameborder="0" height="600" width="900" scrolling="auto"></iframe>
Ezt a kódot -az adószám aktualizásával- saját weblapjukra azok jogosultak beilleszteni, akik beszámolójukat az xc.hu szerveren közzétették.

A másik (egyébként részemről nem megengedett) lehetőség: egyszerűen le lehet menteni a teljes IKSZ weblapot, majd a forrásszövegből esetlegesen kitörölhetőek a kihagyhatja innen - kihagyhatja eddig elhagyhatja innen - elhagyhatja eddig lap aljáról kihagyható innen - lap aljáról kihagyható eddig megjegyzések közti részek. Az Egyszerűsített Éves Beszámoló ilyen módon lemásolt példája megtekinthető az invitel.hu szerveren. Ez a másolat 2008.november elején demonstrációs céllal készült, és többé nem lesz frissítve. Akár az eredetileg lementett, akár a módosított változatnak a létrejövő könyvtárral együtt, vagy anélkül az interneten való megjelenítéséhez azonban - szerzői jogaim védelmében - nem járulok hozzá.

Az alábbi keretben kattintson a "Beszámoló megtekintése" feliratú gombra.


0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A bejegyzésre mutató linkek:

Link létrehozása

<< Főoldal