éves beszámoló BLOG

Ez egy olyan elektronikus beszámoló kitöltő program, amely a beszámolót weblapként állítja elő. Az IRM által előírt PDF formátumot automatikusan létrehozza. Az itteni beszámolók adószám alapján kereshetők.

2008-10-17

PDF formában készített számviteli beszámoló

PDF: Portable Document Format, magyarul hordozható dokumentum forma. Egy olyan, speciális adatszerkezet, amely az Acrobat Reader nevű programmal tekinthető meg. Azért nevezik hordozhatónak, mert az Acrobat Reader programot többféle operációs rendszerre kifejlesztették. Azonban ha valakinek a számítógépére ez nincs telepítve, akkor nem tudja megnézni. Ezt a speciális adatszerkezetet többféle szoftverrel lehet előállítani, melyek közül sok ingyenesen is elérhető az interneten.
A táblázatkezelővel használható táblákban a PDF formátum elérhető a PDF file-ba nyomtató szoftver, illetve az OpenOffice verziókban a beépített PDF-konverzió segítségével. Az Excelhez a PDF konverzió -tudtommal- nem ingyenes, itt a PDF-be nyomtatás alkalmazható. (2009.11.01 blogbejegyzés kiegészítés: az Office 2007 "Mentés másként" menüpontjában megvalósították a PDF átalakítást, a korábbi verziókban ilyen funkció nem volt)

Az IKSZ segítségével publikált beszámolók PDF formátumban is elkészíthetők. Ennek legegyszerűbb módja, ha a weblapot PDF-be nyomtatják ki. Erre kiválóan alkalmas például a "PDF Creator" ingyenesen letölthető program. A PDF Creator segítségével elkészített állományok: a Kanizsa PDF és az IMO PDF

Egy másik lehetőség: PDF online konverzió. A lapon a "Type URL" melletti szövegbeviteli kockába be lehet írni a két demo html lap címe közül valamelyiket, a lapon kért biztonsági kódot, majd a "Convert to PDF" feliratú gombra kell kattintani. A weblap frissítése után megjelenik a "Click here to see your pdf" felirat, erre kattintva a kért lap PDF-ben letölthető. A demo html lapok címei:
Ha bonyolult, akkor íme a PDF-ek: a Kanizsa PDF és az IMO PDF
A konvertáláshoz ajánlott weblap nem az enyém, bármely másik hasonló is használható helyette. Tetszőleges beszámoló PDF-be konvertálása: az IKSZ által generált HTML kódot fel kell rakni egy szerverre, majd az új oldalnak a címét lehet átadni a PDF online lapnak.

A PDF konverzió természetesen tovább lesz fejlesztve.
2009.11.01.:PDF átalakítás:2009.04.26 óta az Internetes Kitöltő Szoftver automatikusan PDF-be tudja alakítani a beszámolókat

Címkék: , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A bejegyzésre mutató linkek:

Link létrehozása

<< Főoldal