éves beszámoló BLOG

Ez egy olyan elektronikus beszámoló kitöltő program, amely a beszámolót weblapként állítja elő. Az IRM által előírt PDF formátumot automatikusan létrehozza. Az itteni beszámolók adószám alapján kereshetők.

2008-07-23

xc.hu beszámoló készítő szoftverek összefoglalója

Ez az internetes napló a beszámoló készítéssel kapcsolatos szoftvereim leírását tartalmazza.
A Tartalomjegyzék mindig a képernyő bal szélén, a hirdetések alatt található, és mindegyik oldalon teljes terjedelmében meg is jelenik.
Az utolsó bejegyzés az éves beszámoló BLOG címsorra kattintva is elérhető. A napló bejegyzései általában ezen a lapon, a külső hivatkozások új ablakban nyílnak meg.

2008: Maszek Beszámoló Közzététel
  • Ezen a weblapon több év számviteli beszámolóját lehet közzétenni. A táblázatos formában meglévők oszloponként másolhatók be. Az oldal természetesen hagyományos kitöltő programként is használható. Az itteni beszámolókat -az adószám ismeretében- mások is megnézhetik. Az adatbevitel magyarul, a megjelenítés német, francia, vagy angol nyelven (lesz) lehetséges. A borítólap kitöltéssel indított lekérdezés alkalmával egy adott cég összes beszámolója betöltődik az oldalra, majd ezt követően a tárgyév választással ezekből tetszőleges előző év / tárgyév kombináció előállíthatóvá válik. Az adatokat tucatnyinál többféle, MNB által jegyzett devizában is meg lehet jeleníteni.
    Az így elkészített beszámoló akár saját weboldalra is beágyazható.

    Jelenleg az "A" változatú beszámoló kollekció ( az Egyszerűsített, az Éves Beszámoló és a Konszolidált Éves ) van kész, továbbá a kettős könyvvitelt vezető alapítványok Közhasznú Egyszerűsített Éves Beszámolója.
2007: .ebesz megjelenítő
  • A beszámoló weblapot generáló program a korábban az im.hu oldalon terjesztett, 2007-től működésképtelen, "EBESZ" nevű elektronikus beszámoló adatait megjelenítő weblap. Interaktív, JavaScript nyelven írt szoftver, mely az IM által közpénzből kifejlesztetett ebesz program hiányosságait pótolja. Használatához regisztráció szükséges. Ez is saját fejlesztés, tehát sem az ebesz programot készítő infoConsultnak, sem a kormányzatnak sincs hozzá semmi köze. Senki ne gondolja, hogy a kormányzat törődne a korábban kidobott milliókkal. A weblap egy kis ujjgyakorlat volt 2007-ben, segítségével azon naiv felhasználók menthetik meg adataikat, akik beugrottak az ingyenesnek reklámozott, ámbár 2007-től működésképtelen szoftvernek. Az adatokat a szerverre kell feltölteni, majd azokat HTML formában lehet menteni. Az ilyen módon létrehozott weblap táblázatkezelőbe illeszthető, majd a táblázatok oszloponként bemásolhatók az a IKSz-be.
2004: Excel tábla
  • Az itt ajánlott munkafüzetek a kettős könyvvitelt vezető gazdálkodó szervezetek mérleg és eredmény-kimutatás nyomtatványainak kitöltésére és közzétételére nyújtanak hatékony megoldást, melyekkel több időszakra vonatkozó mérlegbeszámoló tárolható egyben, legyen akár éves, vagy évközi mérleg. Ezek közül bármely kettő megjeleníthető előző év/tárgyév formában, ezért az automatikusan képzett mutatószámok segítségével a gazdálkodás eredményessége könnyedén összehasonlítható bármely korábbi időszakkal. Használatához MS Excel, vagy OpenOffice szükséges. A táblázatokkal az "A" változatú Éves Beszámoló, illetve az Egyszerűsített Éves Beszámoló nyomtatvány állítható elő. Használatát interaktív online bemutató oktatja.

Címkék: , ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A bejegyzésre mutató linkek:

Link létrehozása

<< Főoldal