éves beszámoló BLOG

Ez egy olyan elektronikus beszámoló kitöltő program, amely a beszámolót weblapként állítja elő. Az IRM által előírt PDF formátumot automatikusan létrehozza. Az itteni beszámolók adószám alapján kereshetők.

2008-11-24

Beszámoló kinyomtatása

Az IKSz segítségével elkészített beszámoló egy dinamikus weblap, amely a böngésző menüjéből ki is nyomtatható. Az eredeti színes oldal nyomtatási képe jelentősen eltér attól, ami a képernyőn látható. Kinyomtatáskor természetesen a szokásos beszámoló nyomtatvány kerül a papírra. Nyomtatás előtt ajánlott a beállításokat ellenőrizni. Külön fejlécre, és láblécre nincs szükség, ezeket el lehet hagyni. Az MSIE margóján szokásos Fejléc: &w&b&p. oldal, összesen: &P MSIE szokásos Lábléc: &u&b&d Ha a Fájl/Oldalbeállítás lapon ezeket kitörlik, innen könnyedén visszamásolható.
Az alap oldal nyomtatásával csak azok a táblázatok jelennek meg, amelyek a képernyőn is láthatóak, tehát a kétféle eredménykimutatás és a mérleg. A kiegészítő melléklet részét képező, összefoglaló táblázatok és mutatószámok azonban kizárólag úgy érhetők el, ha az IKSz lapon található gombra kattintanak. Ekkor az eredeti oldalon megjelenik egy táblázat, amelyben jelölőnégyzetekkel választható ki, hogy mi kerüljön rá a kinyomtatható weblapra. A kiválasztás után a "Mehet" gombra kattintás után egy új lap fog megjelenni, ami már a képernyőn is a nyomtatható változatot jeleníti meg. Az eredeti weblapon pedig a kinyomtatható változat HTML forrásszövege válik elérhetővé. Ha email címet is megadnak, a nyomtatható változatot a szerver elküldi a címzettnek. Pár soros üzenetet is lehet hozzáírni. Az elektronikus levél feladója: www@xc.hu, a levél egy pár soros ismertető, melléklete pedig az előbbiek módján előállított, kinyomtatható beszámoló tömörített formában.

FONTOS: a PDF-be alakítást is az email küldés funkción keresztül lehet elindítani. PDF-be akkor alakítja át a szerver a beszámolót, ha az az egyvalaki kéri saját magának emailben, aki azt kitöltötte, mégpedig a "PDF-ben is kérem" gombra kattintással. Ez a gomb csak akkor látható, ha valaki bejelentkezve nyitja meg a saját maga által kitöltött beszámolót. Ha PDF-ben kérik, az email címet nem kell kitölteni, mert a szerver ilyenkor automatikusan el is küldi a regisztrált email címre a tömörített weblapokat. A weblapok PDF-be alakítása az email küldése után automatikusan elkezdődik. A kész, PDF dokumentumok az elektronikus beszámoló benyújtása oldalról tölthető le.

A tényleges nyomtatást a böngésző vezérlő paneljáról lehet indítani, ahol még beírható, hogy a sok lapból ténylegesen mi kerüljön papírra. Ha történetesen például csak az első mellékletre van szükség, akkor itt be kell írni, hogy a kijelölt oldalak közül hányadik az, amelyiket papírra is szándékozunk íratni.

Címkék:

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

A bejegyzésre mutató linkek:

Link létrehozása

<< Főoldal